Arran Granollers

Arran Granollers

dissabte, 15 de març del 2014

Crònica: Tres generacions en lluita pel dret a l'avortament

Aquest divendres va tenir a l'Anònims una xerrada sobre les diferents lluites generacionals pel dret a l'avortament, organitzada per l'Esquerra Independentista de Granollers (ARRAN Granollers, CUP Granollers i l'Esquerda). La xerrada, que va omplir el local, va comptar amb la presència de tres ponents representants de tres generacions diferents. Elles eren la Gabriela Serra (militant feminista i activista de moviments socials), la Núria Ferrandis (ex-membre de l'Esguard i de Catalunya Lliure) i el Carlos Moreno (de Justa Revolta de Sabadell). 


Durant tota l'estona es va recalcar que la desobediència i la fermesa en la lluita durant la Transició van ser les raons pel qual es van introduir lleis que mica en mica, despenalitzaven la pràctica de l'avortament. Ara però, amb la contrareforma de l'avortament impulsada per Alberto Ruiz Gallardón, es pretén tombar d'un sol cop tantes dècades de lluita i privar a les dones de decidir sobre el seu propi cos. Les nefastes polítiques neoliberals del govern central privatitzen els serveis públics però també, els cossos i els drets de les dones. 
Per tant l'únic camí digne i possible és el de la lluita, la organització i la desobediència per combatre lleis absurdes que són una triple ofensiva (neoliberal, capitalista i catòlica) cap al dret a decidir sobre les nostres pròpies vides.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada