Arran Granollers

Arran Granollers

dimarts, 6 de desembre del 2011

6 de desembre: Enterrem la Constitució Espanyola!

6 de desembre: Enterrem la Constitució Espanyola! Avui, com cada 6 de desembre des de fa 33 anys, les forces polítiques espanyoles i catalanes es congratularan per l’aprovació de la Constitució de 1978. La mateixa que ens encadenava de facto i sota l’amenaça de la intervenció de l’exèrcit, és a dir per la força de les armes, a una Espanya artificial a la qual mai no hem escollit pertànyer. La mateixa que imposava el capitalisme com a únic sistema econòmic vàlid, sempre vetllant pels interessos de la burgesia franquista reconvertida per art de màgia en “demòcrata”. La mateixa que establia l’oblit i l’amnèsia col·lectiva pels genocides de la dictadura, encara intocables legalment, que ens va imposar un rei que vetllés pel llegat de Franco. Una carta magna redactada pels hereus polítics del franquisme, pels polítics regionalistes com Roca Junyent que van tragar amb el “Café para todos” i pels socialdemòcrates carrillistes que van vendre les treballadores catalanes al capital. Cal no oblidar tampoc que la Constitució etiqueta Espanya d’Estat laic, fórmula que empara la gran influència de l’Església Catòlica espanyola en els àmbits cultural, polític i educatiu. La Carta Magna, doncs, no només no ha servit per a reduir el paper preponderant de la moral catòlica i del sistema patriarcal, a més els ha emparat i perpetuat.

De nou, tornarem a veure les clàssiques celebracions dels partits polítics que van participar en la redacció i aprovació del text constitucional, aquest any especialment simbòliques perquè els hereus del franquisme han tornat al govern espanyol. Mentrestant, nosaltres recordarem com les forces polítiques van girar l’esquena a les aspiracions de les treballadores catalanes, fent concessions a l’espanyolisme més ranci. Recordarem com les proclames rupturistes i de defensa de l’autodeterminació dels Països Catalans en el seu conjunt es van ofegar i bescanviar per quatre molles de pa.

Però la identitat d’un poble no es pot enterrar en l’oblit. La lluita per la llibertat nacional i social ha continuat i continuarà fins assolir els nostres objectius. Més de trenta anys desprès, l’independentisme és majoritari al Principat, fins a 110 poblacions catalanes s’han declarat excloses de la Constitució i l’Esquerra independentista està consolidada a la majoria de territoris del país, demostrant que el projecte constitucional espanyol que avui es commemora està tocat de mort. El futur del nostre poble es troba ara en mans de les generacions joves. Nostra és la responsabilitat d’agafar el testimoni dels lluitadors i lluitadores que han dedicat la seva vida a la independència, el socialisme i la destrucció del sistema patriarcal. És per això que la CAJEI, organització juvenil de l’Esquerra Independentista, animem al jovent català de totes les vil·les i pobles del país a mostrar el seu rebuig als símbols espanyols i a la seva Constitució, i a organitzar-se i mobilitzar-se per a la construcció d’uns Països Catalans lliures. Demostrem d’una vegada que, si els nostres governants estan disposats a continuar jugant al joc que marca espanya, nosaltres no. Que, lluny del pactisme i del possibilisme, l’única via per a aconseguir la independència total és la lluita social i política sense treva.

Enterrem per sempre la Constitució Espanyola! Per la independència i el socialisme: la lluita és l’únic camí!

6 de desembre de 2011
Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada