Arran Granollers

Arran Granollers

dijous, 17 de juliol del 2014

Acció de suport amb el poble palestí.


Granollers, 16 de juliol del 2014

El setge d'Israel al territori palestí de Gaza torna a centrar l'atenció de mig món. No és un fet aïllat, ja que Gaza viu en un estat d'excepció des de fa anys. Les operacions militars ("plom fos" a l'any 2008 i "pilar defensiu" l'any 2012), els bombardejos aïllats i el bloqueig són les eines que utilitza el Govern sionista per demostrar la seva "voluntat de pau i reconciliació". Tot i així, aquesta vegada estem davant una nova operació militar de gran envergadura. L'espurna que ha encès l'ofensiva de l'estat israelià són els assassinats de quatre joves. Tres colons israelians i un de palestí resident a Jerusalem Est. El jove palestí, de només 16 anys, va ser segrestat per una cèl·lula d'extremistes jueus que el van torturar i cremar viu. La solidaritat per part de la població de Gaza no s'ha fet esperar i, des del dilluns, llencen infructuosament míssils cap a territori israelià.

Per la seva banda el Govern israelià ha autoritzat a l'exercit respondre per tots els mitjans al llançament de coets a través d'una operació anomenada "marge protector". Des del dimarts l'aviació ha iniciat els bombardejos sobre la població civil. S'han convocat 15.000 reservistes d'unitats de combat i els tancs voregen els límits de Gaza. Tot fa pensar que en els pròxims dies es pot iniciar una incursió terrestre. En les anteriors operacions militars sobre el territori de Gaza hi van perdre la vida gairebé 1.600 palestins (la meitat civils) i 21 israelians. Des de l'inici d'aquesta ofensiva ja han mort 27 persones a Gaza, incloses 18 civils, 5 dels quals eren nens, i més de 230 han resultats ferides.

Arran, el jovent independentista i socialista i feminista dels Països Catalans, mostrem solidaritat cap a la resistència del poble palestí. Per això desitgem que aquesta nova ràtzia sigui la guspira per a què la comunitat internacional condemni d'una vegada i de forma contundent l'Estat racista i genocida d'Israel.
Els Països Catalans estem al costat de la lluita dels pobles oprimits de la terra!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada