Arran Granollers

Arran Granollers

diumenge, 11 de maig del 2014

Neixen les Barraques de Granollers. La Festa Popular de l'Ascensió

Aquesta setmana s'ha fet públic el neixament de les Barraques 2014 de Granollers. El projecte ha estat engegat per entitats i organitzacions de la ciutat, tant polítiques com culturals, i pretén construir un espai reivindicatiu i festiu dins les grises Fires i festes de l'Ascensió de Granollers. A continuació podeu llegir el manifest:

Les Barraques de l’Ascensió neixen amb la voluntat de crear un nou espai els dies que a Granollers es desenvolupa la Fira de l’Ascensió. Aquests dies en què la ciutat és un aparador descafeïnat d’empreses, restaurants, activitats i mostres culturals, volem crear, construir i somniar nous espais de participació, de complicitats i de somriures: L’espai festiu de les Festes de l’Ascensió.

És per això que diverses entitats i organitzacions proposem unes Barraques amb l’esperit d’esdevenir un espai festiu i compromès. A través d’activitats, oci i cultura popular volem transmetre un model de ciutat alegre i activa. Volem que desperti aquesta ciutat adormida, grisa, que esquiva la realitat amb bones paraules. Volem fer visible una altra realitat de Granollers, donar centralitat a les persones com a ciutadanes i no com a consumidores. Un espai de reflexió col·lectiva, apropant-nos als problemes que afecten la nostra ciutat tot compartint diferents complicitats, fent confluir altres maneres d’entendre l’oci, la cultura popular, l’ús de l’espai públic i l’autogestió.

I volem que sigui un espai integrador, que tingui com a principi la voluntat de vincular la festa amb la presa de consciència, on no hi caben  comportaments sexistes, ni racistes ni xenòfobs, un espai de llibertat i justícia compromès amb els drets nacionals dels Països Catalans i, evidentment, perquè els drets de tots i totes siguin respectats. 

Les Barraques de l’Ascensió són festa, i la festa és reivindicació, intercanvi i comunitat. Un espai on les persones, les entitats i els col·lectius siguem els veritables protagonistes. Un espai sorgit del poble i per al poble.

Organitza: ARRAN Granollers, Blancs de Granollers, Blaus de Granollers, CUP Granollers, Diables de Granollers, L'Esquerda, Jovent Ignorat i Xics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada