Arran Granollers

Arran Granollers

divendres, 25 de gener del 2013

Casos repressius actuals

1) Solidaritat amb les independentistes encausades per plantar cara a l’espanyolisme

5 militants de l’Esquerra Independentista s’enfronten a un procés judicial amb greus acusacions que superen, en sumatori total, els 30 anys de presó.

Des d’Arran, l’organització juvenil de l’Esquerra Independentista, volem mostrar el nostre més sincer suport a les 5 militants independentistes encausades per un acte de rebuig a la presència de Rosa Díez –dirigent del partit Unión Progreso y Democracia (UPyD)- el 5 de març de 2010 al campus de Bellaterra de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en el marc d’un acte de propaganda electoral de l’espanyolisme.
Així, també volem expressar mitjançant aquest comunicat l’adhesió a la campanya “defensar la llengua no és cap delicte” iniciada pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i Alerta Solidària i mitjançant la qual, des d’Arran, treballarem per visualitzar als carrers d’arreu dels Països Catalans aquest nou exemple flagrant de la criminalització contra l’independentisme català que la caverna mediàtica –emparada i recolzada una vegada més per la justícia espanyola- ve duent a terme des de fa molts anys.
Signem també una autoinculpació –promogudes des de la campanya- col·lectiva. Ho fem perquè totes i cadascuna de les militants d’Arran podíem haver estat aquell 5 de març de 2010 a la UAB. Perquè des de fa més de 40 anys les joves que formem part de l’Esquerra Independentista ens hem mantingut fermes en la defensa de la llengua i cultura catalanes. I tant ahir, com avui, com demà seguirem plantant cara a tots aquells que pretenen –com Díez- destruir tota identitat catalana arreu dels Països Catalans amb la voluntat de minoritzar-nos i així homogeneïtzar el nostre poble –com marca el full de ruta d’UPyD- dins la màxima expressió d’un Estat espanyol unitari i centralista.
Finalment, volem deixar palès que des d’Arran –com assenyalen també el SEPC i Alerta Solidària- som conscients que aquest procés judicial no és més que una petita peça de l’engranatge estratègic de la maquinària mediàtica que l’Estat espanyol ha posat en marxa per a frenar la voluntat emancipadora dels Països Catalans i avançar –ara més que mai- en l’opressió nacional contra el nostre poble donat el moment històric en el qual ens trobem. És a causa de la força creixent de l’independentisme que observem una natural polarització del conflicte, buscant l’espanyolisme posicionar la població al seu bàndol. I ho fa amb eines renovades i adaptades al nou context –com UPyD- que només busquen la provocació per aconseguir ressò mediàtic. Tenim clar que és això –i només això- el que Rosa Díez buscava a la UAB, el mateix que busca ara mitjançant aquest muntatge policial de criminalització de l’independentisme. Alhora, però, tenim més clar que mai que són precisament processos com aquest els que reafirmen l’encert de la nostra lluita. Perquè quan el jovent compromès som la principal diana dels atacs de l’espanyolisme, és inapel·lablement perquè són conscients i temen el nostre potencial. Perquè ells, com nosaltres, saben que el veritable camí per l’alliberament total del nostre poble és la mobilització i organització amb l’independentisme combatiu, aquells que des de fa 40 anys seguim ferms –sense renúncies- amb els nostres postulats. Perquè la consigna de l’Esquerra Independentista és la mateixa ara que fa 40 anys: Independència, socialisme, Països Catalans. I no signarem cap claudicació en la nostra lluita, perquè sabem que només alliberant-nos d’Espanya, França, la Unió Europea, el capitalisme i el patriarcat serem lliures veritablement. Perquè només lluitant tenim futur!
Defensar la llengua no és cap delicte. Perquè només lluitant tenim futur!
Per a més informació, materials i seguiment de la campanya, visiteu el blog d’aquesta.
Per a conèixer els fets, el manifest de la campanya.
2) L'Audiència Nacional imputa per enaltiment del terrorisme dos membres d'una colla bastonera.
Quan la doctrina persecutòria de l'Audiència Nacional (AN) respecte l'exhibició de fotografies de preses polítiques semblava que anava a la baixa, dos membres de la colla bastonera de Gràcia Cop a Cop han estat imputats per enaltiment del terrorisme. Ambdós declararan dimecres a les 11h del matí a la Ciutat de la Justícia. El jutjat traslladarà la seva declaració al tribunal especial de Madrid (AN), que és el competent en causes relacionades amb la legislació antiterrorista. 
Com cada any el passeig del Born de Barcelona –a costat del Fossar de les Moreres– va ser l'escenari escollit per l'Esquerra Independentista per fer els seus actes reivindicatius en el marc de la diada de l'Onze de Setembre de 2012. Després dels parlaments polítics, dos activistes van pujar a l'escenari per fer la crema de les banderes espanyola i francesa, que segons s'explica en un comunicat de Rescat són un dels símbols de l'opressió del poble català. Mentre es feia la crema d'aquestes insígnies a l'escenari hi havia en Ferran Blasi i en Gregori Saavedra, dos membres de la Colla Bastonera de Gràcia Cop a Cop, que sostenien com a mostra de solidaritat les fotografies de les dues preses polítiques catalanes –Lola López i Marina Bernadó– que encara són a la presó arran del conflicte armat d'Euskadi. Els graciencs ho feien amb el vestit de la colla i a cara descoberta, tal i com fan milers de familiars de preses polítiques basques totes les setmanes en concentracions als seus municipis natals. L'endemà de l'acte, però, el diari El Mundo i Intereconomia van exigir que la Fiscalia de l'Audiència Nacional obrís diligències pels fets, i així ho va fer. Dos mesos després van rebre una notificació als seus domicilis que els instava a anar a declarar el proper dimecres 23 de gener subsidiàriament a la Ciutat de la Justícia de Barcelona, però en el marc d'un procediment sota la legislació antiterrorista instruït des de Madrid. A les 11h del matí des de Rescat han convocat una concentració solidària a les portes d'aquest macrocomplex judicial ubicat entre Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat.
Font: Directa.cat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada